Shell Helix, bil

HELIX ULTRA PROFESSIONAL AP-L 5W-30
Maximal motorrengöring för hög prestanda och skydd. Shell Helix Ultra Professional AP-L 5W-30 är en förstklassig helsyntetisk motorolja formulerad med Shells aktivt rengörande teknologi. Speciellt utformad för Peugeot och Citroën bensin- och dieselmotorer som kräver oljor som uppfyller specifikationen PSA B 712.290 inklusive de med dieselpartikelfilter. Även för Fiat där specification 9.55535 S1 krävs.
HELIX ULTRA ECT C2/C3 0W30
Helsyntetisk motorolja av premium kvalitet. Helsyntetisk motorolja för personbilar. Shells mest avancerade utsläpps kompatibla teknik som hjälper till att hålla diesel partikel filter rent för att upprätthålla motorns prestanda. Det bidrar till att minska friktionen i motorn för att ge förbättrad bränsleekonomi.
HELIX ULTRA ECT 5W-30
Helsyntetisk motorolja av premium kvalitet. Senaste generationens motorolja innehållande speciella aktiva tillsatsmedel som håller motorn ren och binder farlig smuts och avlagringar. Helix Ultra ECT 5W-30 ger det ultimata skyddet av motor och system för avgasefterbehandling. Den är godkänd av ledande motortillverkare så som Mercedes Benz, VW och BMW för förlängda bytesintervaller och efterbehandlingssystem.
HELIX ULTRA PROFESSIONAL AV-L 5W-30
Helsyntetisk Low-SAPS motorolja Framtagen för nästan samtliga VW, Audi, Skoda och SEAT bensinmotorer och dieselmotorer inklusive de med dieselpartikelfilter. Oljan är godkänd av dessa tillverkare för både normala och förlängda serviceintevall. Innehåller Shells aktivt rengörande teknologi för att maximera motorns prestanda genom hela serviceintervallet.
HELIX ULTRA E 5W-30
Premium, helsyntetisk motorolja för maximal motoreffekt Framtagen med speciella basoljor för att minska friktion, förbättra bränsleförbrukningen och avgasutsläpp. Detta sänker koldioxidutsläpp av fordonet, vilket gör att din motor kan arbeta på sin fulla prestanda ända fram till nästa oljebyte.
HELIX ULTRA PROFESSIONAL AF 5W30
Den senaste generationen helsyntetisk motorolja. Shell Helix Ultra Professional AF 5W-30är utformad specifikt för att möta behoven hos alla Ford bensin-och dieselmotorer utan dieselpartikelfilter. Maximerar motorns prestanda ända fram till nästa oljebyte.
HELIX ULTRA A5/B5 0W-30
Ultimat skydd för de senaste avancerade motorerna. Helsyntetisk motorolja utvecklad för att ge de bästa rengörande egenskaperna och maximal motorprestanda. Godkänd av ledande motortillverkare som General Motors och Saab för förlängda bytesintervall. Oljan lämpar sig också för FIAT bensinmotorer samt VOLVO bensin och dieselmotorer som kräver förlängda bytesintervall.
HELIX ULTRA PROFESSIONAL AV 0W-30
Den senaste generationen helsyntetisk motorolja. Shell Helix Ultra Professional AV 0W-30 är framtagen för att möta kraven från nästan samtliga VW, Audi, Skoda och SEAT bensinmotorer och dieselmotorer utan dieselpartikelfilter. Oljan är godkänd av dessa tillverkare för både normala och förlängda bytesintevaller.
HELIX ULTRA PROFESSIONAL AG 5W-30
Maximerar prestandan ända fram till nästa oljebyte. Den senaste generationen helsyntetisk motorolja. Utformad särskilt för att möta kraven hos nästan alla GM, Opel, Vauxhall och Saab bensin-och dieselmotorer. Godkänd av dessa tillverkare för normala och förlängda bytesintervaller.
HELIX ULTRA PROFESSIONAL AM-L 5W-30
För maximalt motorskydd. Den senaste generationen helsyntetisk Low-SAPS motorolja av premium kvalitet, formulerad för att möta kraven hos alla bensin- och dieselmotorer från BMW, inklusive persondieslar med partikelfilter. Godkänd av dessa tillverkare för normala och förlängda bytesintervaller.
HELIX ULTRA RACING 10W-60
En unik helsyntetisk olja som ger det ultimata motorskyddet under racingförhållanden. Shell Helix Ultra Racing 10W-60 är baserad på Shells teknologi och Formel 1 erfarenhet och är testad och utprovad under de mest extrema körförhållanden. Utvecklad i samarbete med Ferrari.
HELIX ULTRA 0W-40
Det mest extrema skyddet för personbilsmotorer Shell Helix Ultra 0W-40 är en unik helsyntetisk motorolja baserad på unik Shell-teknologi och många års erfarenheter inom Formel 1. Helix Ultra har provats, testats och visat extrem prestanda under mycket svåra körförhållanden. Lämplig till hög-prestanda motorer utrustade med turbo, katalysator och avgaserningssystem. Bränslebesparande. Shell Helix Ultra är den enda motorolja som rekommenderas av Ferrari.
HELIX ULTRA 5W-40
Det mest extrema skyddet för personbilsmotorer Shell Helix Ultra 5W-40 är en unik helsyntetisk motorolja baserad på unik Shell-teknologi och många års erfarenheter inom Formel 1. Helix Ultra har provats, testats och visat extrem prestanda under mycket svåra körförhållanden. Lämplig till högprestanda motorer utrustade med turbo, katalysator och avgaserningssystem. Shell Helix Ultra är den enda motorolja som rekommenderas av Ferrari.
HELIX HX7 5W-40
Syntetisk motorolja för bättre respons och skydd vid låga temperaturer. Baserad på en speciell basolja som bibehåller viskositeten bättre än konventionella mineraloljor, vilket medför lättare kallstarter. Ger en exceptionellt ren motor och ett mycket bra motorskydd vid alla typer av körförhållanden. Lämplig till högprestanda motorer utrustade med turbo, katalysator och avgaserningssystem.
HELIX ULTRA PROFESSIONAL AF-L 5W-30
Ger maximal prestanda genom hela oljebytesintervallet Helix Ultra Professional AF-L 5W-30 är en helsyntetisk motorolja som är speciellt utvecklad för att möte de krav som Ford och Mazda ställer på motorolja till persondieslar med partikelfilter. Godkänd av Ford för normala och förlängda bytesintervaller.
HELIX ULTRA PROFESSIONAL AR-L 5W30
Maximerad prestanda ända fram till nästa oljebyte Shell Helix Ultra Professional AR-L 5W-30 är den senaste generationen helsyntetisk motorolja som utformats särskilt för att möta behoven hos alla Renault dieselmotorer utrustade med dieselpartikelfilter.
HELIX HX7 PROFESSIONAL AV 5W-30
Senaste generationen syntetisk motorolja för personbilar Shell Helix HX7 Professional AV 5W-30 är speciellt designad för de nya motorerna med dieselpumpinjektorer utvecklade av VW och Audi.
HELIX DIESEL HX7 10W-40
Syntetisk motorolja som ger ett utmärkt motorskydd under alla körförhållanden. Shell Helix Diesel HX7 10W-40 är baserad på unik Shell-teknologi och har provats, testats och visat extrem prestanda och skydd under mycket svåra körförhållanden.Ger ett överlägset skydd för din dielselmotor jämfört med konventionella oljor. Lämplig för turboladdade, direktinjektions dieselmotorer med avgasreningssystem och utan partikelfilter.
HELIX HX7 10W-40
Ger exceptionellt ren motor vid alla körförhållanden. Shell Helix HX7 10W-40 ger en exceptionellt ren motor genom sina speciella rengörande komponenter som aktivt håller motorns ytor rena och kontinuerligt håller farlig smuts och avlagringar borta. Dessutom ger den mycket bra motorskydd vid alla typer av körförhållanden. Med Shell Helix HX7 fräschas din motor upp och känns som ny igen. Lämplig till motorer utrustade med turbo, katalysator och avgaserningssystem utan partikelfilter.
HELIX HX5 10W-40
Kvalitetsolja för motorer i personbilar Shell Helix HX5 10W-40 är en kvalitetsolja baserad på mineraliska basoljor med högt viskositetsindex och speciellt utvalda tillsatser. Oljan är tillverkad för att klara kalla förhållanden för både bensin- och dieselmotorer i personbilar.
HELIX HX5 15W-40
Premium multigrade motorolja - rengör och skyddar samt minskar motorljudet Använder speciella aktiva rensning teknik och får motorn att fungera effektivt för en mjukare och tystare körning. Specifikt utformade för bränsle-injektion bensinmotorer med "blow-by-gas" återcirkulation. Har formuleringar för olika bränsletyper.

Shell Advance, MC

ADVANCE 4T ULTRA 10W-40
Helsyntetisk 4-takts motorolja för motorcyklar Ger ett ultimat motorskydd samt en överlägsen kopplings- och växellådsfunktion för högpresterande 4-takts motorcyklar. Utvecklad för att fungera optimalt med integrerad våt koppling. Produkten överträffar kraven från samtliga motorcykeltillverkare.
ADVANCE 4T ULTRA 15W-50
Helsyntetisk 4-takts motorolja för motorcyklar Ger ett ultimat motorskydd samt en överlägsen kopplings- och växellådsfunktion för högpresterande 4-takts motorcyklar. Utvecklad för att fungera optimalt med integrerad våt koppling. Produkten överträffar kraven från samtliga motorcykeltillverkare.
ADVANCE 4T AX7 10W-40
Syntetisk 4-takts motorolja lämplig för högprestanda motorcyklar Ger maximal oljeprestanda, skyddar och håller motorn ren för ökad motorlivslängd. Utvecklad för att fungera optimalt med integrerad våt koppling. Reducerar motorljud och vibrationer för en bekvämare körning.
ADVANCE ULTRA 2
Helsyntetisk 2-takts olja för motorcyklar Advance Ultra 2 ger ett optimalt motorskydd och prestanda för luft- och vattenkylda 2-takts motorer. Rekommenderas även till snöskoter. Dess låga askhalt motverkar sot och avlagringar i förbränningsrummet och på avgasportar m.m. Minimerar avgasrök. Lämplig för både förblandning och pre-mix system. Överträffar kraven från alla ledande motortillverkare.
ADVANCE VSX 2
Semisyntetisk motorolja för 2-taktsmotorer Advance VSX 2 ger ett optimalt motorskydd och prestanda för luft- och vattenkylda 2-takts motorer. Rekommenderas även till snöskoter. Dess låga askhalt motverkar sot och avlagringar i förbränningsrummet och på avgasportar m.m. Minimerar avgasrök. Lämplig för både förblandning och pre-mix system. Överträffar kraven från alla ledande motortillverkare.
ADVANCE RACING M 30
Ricinoljebaserad racing olja Advance Racing M är en ricinbaserad racingolja med syntetiska komponenter. Speciellt utvecklad för 2-takts kartingsmotorer. Rekommenderas även till 4-takts speedway motorcyklar och övriga motorer som använder alkohol som bränsle. Ger maximalt skydd även under de tuffaste racingförhållandena. Ej lämplig för vägtrafik. Ej pre-mix.
ADVANCE GEAR EP 80W
EP olja för växellådor i motorcyklar Advance Gear EP är en växellådsolja som är speciellt formulerad för smörjning av växellådor i motorcyklar där en EP olja föreskrivs.
ADVANCE FORK 5
En serie oljor för framgafflar och stötdämpare. Shell Advance Fork är en serie motorcykeloljor i olika viskositeter, framtagna för att möta de speciella krav som ställs på olja i framgafflar och stötdämpare.
ADVANCE FORK 10
En serie oljor för framgafflar och stötdämpare. Shell Advance Fork är en serie motorcykeloljor i olika viskositeter, framtagna för att möta de speciella krav som ställs på olja i framgafflar och stötdämpare.

Shell Rimula, Tunga fordon

RIMULA R6 LME 5W-30
Helsyntetisk dieselmotorolja för tyngre fordon Low-SAPS olja med ett unikt antislitage tillsatspaket. Kombinerar långa oljebytesintervall med överlägsen motorrenhet, överlägset slitageskydd och lägre underhållskostnader. Motverkar blockering av dieselpartikelfilter och förgiftning av katalysatorer. Ger lägre bränsleförbrukning jämfört med tjockare oljor. Oljan är speciellt utvecklad för Euro 4 och 5 motorer.
RIMULA R6 LM 10W-40
Helsyntetisk dieselmotorolja for tyngre fordon Low-SAPS olja med ett unikt antislitage tillsatspaket, syntetiska basoljor och ett additivsystem som säkrar för lång motor- och oljelivslängd. Kombinerar långa oljebytesintervall med överlägsen motorrenhet, slitageskydd och lägre underhållskostnader. Motverkar blockering av dieselpartikelfilter och katalysatorer. Kan användas i de flesta typer av dieselmotorer i tyngre fordon, samt i motorer som går på naturgas.
RIMULA R6 M 10W-40
Helsyntetisk dieselmotorolja för tyngre fordon Ger ett extremt motorskydd under alla driftsförhållanden tack vare multifunktionella tillsatsmedel och syntetiska basoljor som aktivt skyddar mot sotslitage, koksavlagringar och beläggningar på kolvar och i motorn. Möjliggör längre oljebytesintervall och reducerar därmed underhållskostnader. Bränslebesparande.
RIMULA R5 E 10W-40
Semisyntetisk dieselmotorolja for tyngre fordon Shell Rimula R5 E är baserad på avancerade, aktivt verkande tillsatser och semisyntetiska basoljor som säkerställer optimalt skydd vid höga tryck och temperaturer i moderna dieselmotorer. Oljan är bränslebesparande, viskositetsstabil, samt ger ett enastående skydd mot slitage. Möter kraven från Mercedes och andra motortillverkare för Euro 2, 3 och vissa Euro 4 motorer.
RIMULA R4 L 15W-40
Multigrade dieselmotorolja för tyngre fordon Baserad på den senaste Low-SAPS additivteknologin utvecklad för att ge moderna högpresterande lågemissionsmotorner maximalt skydd under de tuffaste driftförhållanden. Bidrar till längre oljelivslängd, bättre motorskydd och lägre bränsleförbrukning. Tillåter långa bytesintervaller. Godkänd av många ledande motortillverkare för både äldre och nyare motorer (Euro 4, 5) inom transport och entreprenad. Lämplig för en blandad fordonspark.
RIMULA R3 MULTI 10W-30
Multigrade dieselmotorolja Shell Rimula R3 Multi 10W-30 är baserad på modern tillsatsmedelsteknologi av hög kvalitet, speciellt utvecklad för att möta kraven på motorskydd under varierande driftsförhållanden. Aktivt verkande tillsatsmedel reducerar slitage och skyddar mot oljenedbrytning vid högre driftstemperaturer vilket ökar motorlivslängden. Godkänd av ledande motortillverkare för olika typer av dieselmotorer med eller utan turbo i tyngre fordon som bussar, lastbilar och entreprenadmaskiner.
RIMULA R3 NX 15W-40
Multigrade dieselmotorolja för naturgasmotorer (CNG). Shell Rimula R3 NX är baserad på en avancerad kombination av tillsatsmedel som aktivt skyddar mot höga tryck, temperaturer och belastningar i motorer som går på naturgas. Oljan är speciellt framtaget för bussar och lastbilar med motorer som är utvecklade för naturgas (CNG), och kräver en relativt högt bas tal (TBN) för att ge nödvändigt skydd mot avlagringar och slitage, speciellt i motorer från Mercedes, MAN och Volvo.
RIMULA R3 10W
Singlegrade dieselmotorolja Shell Rimula R3 är baserad på modern, välbeprövad tillsatsmedelsteknologi utvecklad för att möta kraven för motorskydd under varierande driftsförhållanden. Aktivt renande tillsatsmedel håller kolvar och andra motordelar rena, vilket säkrar för lång motorlivslängd och en effektivt fungerande motor.
RIMULA R3 + 30W
Singlegrade dieselmotorolja Shell Rimula R3+ är baserad på modern, välbeprövad tillsatsmedelsteknologi utvecklad för att möta kraven för motorskydd under varierande driftsförhållanden. Aktivt renande tillsatsmedel håller kolvar och andra motordelar rena, vilket säkrar för lång motorlivslängd och en effektivt fungerande motor.

Shell Spirax, Transmission

Spirax S5 ATE 75W-90
Helsyntetisk transmissionsolja, GL-4/5 Spirax S5 ATE 75W-90 är en transmissionsolja speciellt utvecklad för manuella växellådor sammanbyggda med slutväxeln. Speciellt formulerade syntetiska basoljor kombinerade med en optimerad additivteknologi ger en förbättrad smörjning, lägre driftstemperatur och längre livslängd för transmissionen. Kan även användas till konventionella växellådor och bakaxlar där en syntetisk olja av GL-5 typ rekommenderas. Passar utmärkt i sportbilar.
SPIRAX S3 G 80W-90
Högpresterande mineralisk växellådsolja, GL-4 Spirax S3 G är en Long Life transmissionsolja för manuella växellådor framtagen för att möta framtida prestandakrav som ställs på växellådor hos OEMs så som MAN och ZF mf. Används för synkroniserade växellådor och medeltungt belastade axlar.
SPIRAX S4 G 75W-90
Helsyntetisk transmissionsolja, GL-4 Spirax S4 G 75W-90 är en transmissionsolja för växellådor och bakaxlar i personbilar. Oljan är baserad på helsyntetiska basoljor och speciellt utvalda tillsatser för att möta kraven på moderna synkroniserade växellådor i personbilar. Genom sina egenskaper erbjuder Spirax S4 G 75W-90 en mycket bra växlingskomfort.
SPIRAX S6 GXME 75W-80
Helsyntetisk växellådsolja med högsta prestanda, GL-4 Shell Spirax S6 GXME 75W-80 är en unik, helsyntetisk Long Life transmissionsolja med bränslebesparande effekt. Formulerad för att ge ultimat prestanda och skydd i tungt belastade växellådor. Helsyntetiska basoljor tillsammans med ny additivteknologi ger förbättrad smörjning och längre livslängd på komponenter. Lämplig till synkroniserade växellådor, inklusive sådana med inbyggd retarder samt måttligt belastade axlar där mineralisk eller syntetisk olja rekommenderas.
SPIRAX S6 AXME 75W-90
Syntetisk växellådsolja med överlägsen prestanda lämplig till många applikationer. GL-5 Shell Spirax S6 AXME 75W-90 är en unik bränslesnål Long Life transmissions- och axelolja, utformad för att ge maximalt skydd för dagens tunga manuella växellådor och axlar. Speciellt framtagen med syntetiska basoljor och Shells unika additiv-teknologi som ger förbättrad smörjning av drivlinan, sänker den operativa temperaturen och bidrar till att främja längre livslängd för utrustningen. Godkänd av ett flertal motortillverkare samt deras krav för förlängda bytesintervaller.
SPIRAX S4 AT 75W-90
Syntetisk högprestanda transmissions- och axelolja, GL-4/5 Shell Spirax S4 AT 75W-90 är en semisyntetisk olja av överlägsen kvalitet, speciellt konstruerad för användning i växellådor och axlar.
SPIRAX S6 AXME 75W-140
Helsyntetisk transmissionsolja med hög prestanda, GL-5 Shell Spirax S6 AXME 75W-140 är en unik Long Life olja med bränslebesparande effekter, utvecklad att ge maximalt skydd på de senaste axeltransmissionerna i tunga fordon. Speciellt formulerade helsyntetiska basoljor kombinerade med en unik additivteknologi ger förbättrad smörjning av drivlinan, lägre driftstemperatur och längre livslängd på transmissionen. Kan även användas till tungt belastade drivaxlar och ej synkroniserade transmissioner där en mineralisk eller syntetisk olja rekommenderas.
SPIRAX S2 ALS 90
Högkvalitativ transmissionsolja för differentialaxlar som kräver LS, API GL5 Spirax S2 ALS 90 rekommenderas till tunga fordon, anläggningsmaskiner, bussar och personbilar utrustade med LS-differentialer. Speciellt utvalda tillsatser erbjuder mycket bra antislitage, antikorrosion egenskaper, oxidationsstabilitet och termisk stabilitet.
SPIRAX S3 AX 80W-90
Högkvalitativ bakaxelolja, API GL5. Shell Spirax S3 AX 80W-90 är en bränsleeffektiv transmissions- och axelolja utvecklad för att klara de senaste kraven från motortillverkarna. Speciellt optimerade basoljor och ny tillsatsteknologi förbättrar smörjningen av drivlinan och tillåter förlängda bytesintervaller. Lämplig till hårt belastade bakaxlar och icke synkroniserade transmissioner.
SPIRAX S3 AS 80W-140
Högkvalitativ transmissionsolja, GL-5 Shell Spirax S3 AS 80W-140 är formulerad för användning i de flesta moderna transmissioner som förekommer i hårdare drift. Tillgodoser smörjbehovet i hypoidaxlar. Speciellt utvalda tillsatser och basoljor möjliggör längre bytesintervaller i vissa applikationer, bl. a. i fordon tillverkade av Scania. Kan också användas till icke synkroniserade växellådor som används i yrkestrafik samt vissa synkroniserade växellådor som kräver API GL-5 och MT-1. Även till manuella växellådor i tyngre drift där API GL5 rekommenderas.
SPIRAX S3 AX 85W-140
Högkvalitativ bakaxelolja, API GL5. Shell Spirax S3 AX 80W-90 är en bränsleeffektiv transmission- och axelolja utvecklad att klara de senaste kraven från motortillverkarna. Speciellt optimerade basoljor och ny tillsatsteknologi förbättrar smörjningen av drivlinan och tillåter förlängda bytesintervaller. Lämplig till hårt belastade bakaxlar och icke synkroniserade transmissioner.
SPIRAX S4 ATF HDX
Advanced Synthetic Technology Heavy Duty - Automatic transmission fluid Spirax S4 ATF HDX är en transmissionsolja av mycket hög kvalitet för automatlådor som är godkänd av General Motors och möter GM DEXRON III. Spirax S4 ATF HDX är tillverkad av Shells syntetiska XHVI-olja och erbjuder mycket höga prestanda i automatlådor och tillåter förlängda oljebytesintervaller även under de mest krävande förhållanden. Används till automatlådor, hydraulsystem i fordon etc, servosystem och vissa manuella växellådor.
SPIRAX S2 ATF AX
Högprestanda ATF, PSF och hydraulolja. En högkvalitets transmissionsolja för automatiska växellådor, servo- och hydraulsystem i många olika personbilar och tunga fordon bl. a. MAN och Voith Fordon och ZF.
SPIRAX S1 ATF TASA
En kvalitet typ A, Prefix A för automatisk växellåda och hydraulvätska En högkvalitativ transmissions-, servo- och hydraulolja som används främst för tunga fordon som arbetar i en "off-road" miljö.
SPIRAX S4 CX 10W
Högkvalitativ transmissionsolja för entrepenadmaskiner Shell Spirax S4 CX 10W är utvecklad att tillgodose kraven på en pålitlig och driftsäker olja samtidigt som ökad livslängd på utrustningen uppnås. Möter kraven från moderna transmissioner, slutdrev, våta bromsar och hydraulsystem.
SPIRAX S4 CX 30
Högkvalitativ transmissionsolja för entrepenadmaskiner Shell Spirax S4 CX 30W är utvecklad att tillgodose kraven på en pålitlig och driftsäker olja samtidigt som ökad livslängd på utrustningen uppnås. Möter kraven från moderna transmissioner, slutdrev, våta bromsar och hydraulsystem.
SPIRAX S6 TXME
Syntetisk, flerfunktionell traktorolja, SAE 10W-30. Spirax S6 TXME är en “Universal Tractor Transmission Oil” (UTTO) utvecklad med den senaste teknologin. Ger utmärkt smörjning i transmissioner, hydraulsystem, våta bromsar och andra tillhörande system som finns i jordbrukstraktorer och entreprenadmaskiner. Den är särskilt lämplig för svåra applikationer med oavbrutet höga drifttemperaturer. Ska aldrig användas för motorsmörjning.
SPIRAX S4 TXM
Premium, SAE 10W-30, flerfunktionell traktor transmission- och hydraulolja Spirax S4 TXM är en “Universal Traktor Transmission Oil” (UTTO) avsedd för användning i transmissioner, hydraulsystem, våta bromsar och andra tillhörande system som monteras på traktorer och off-road utrustning. Spirax S4 TXM är erkänd av ledande jordbrukstillverkare och lämplig för användning i de flesta moderna utrustningar. Har ett utmärkt slitageskydd. Ska aldrig användas för motorsmörjning.
SPIRAX S3 TLV
Premium, SAE 5W-30, flerfunktionell traktor transmission- och hydraulolja med låg viskositet Shell Spirax S3 TLV är en speciellt friktionsmodifierad “Universal Traktor Transmission Oil” (UTTO) avsedd för användning i transmissions-, differential-, och hydraulsystem samt våta bromsar och kraftuttagssystem (PTO) i traktorer, entreprenad och off-road utrustning. Har ett utmärkt slitageskydd. Ska aldrig användas för motorsmörjning.

Shell Tellus, Hydraulic

NATURELLE HF-E 46
Miljövänlig, Helsyntetisk Hydraulic Fluid Miljöanpassad hydraulolja med lång livslängd. Shell Naturelle HF-E 46 är en avancerad biologiskt lättnedbrytbar hydraulolja för användning i miljökänsliga områden. Syntetiska estrar i kombination med speciella tillsatsmedel ger Naturelle HF-E 46 en mycket bra balans mellan biologisk lättnedbrytbarhet och hög teknisk prestanda.
TELLUS S2 V32
Hydraulolja för breda temperaturområden Shell Tellus T är en hydraulolja med hög prestanda och baserad på mineraloljor. Den innehåller en speciell viskositetsindexförbättrare för gynnsammare viskositets- och temperaturegenskaper.
TELLUS S2 V46
Hydraulolja för breda temperaturområden Shell Tellus T är en hydraulolja med hög prestanda och baserad på mineraloljor. Den innehåller en speciell viskositetsindexförbättrare för gynnsammare viskositet/temperatur egenskaper.

Shell Smörjfett

GADUS S3 A1300C 2
Högklassigt kalciumfett Gadus S3 A1300C 2 är ett anhydrerat kalciumfett baserat på högviskös mineralolja innehållande antioxidanter, EP- och slitagehämmande samt korrosionsskyddande tillsatser. Fettet har mycket god vidhäftningsförmåga, är starkt vattenavstötande och tål höga chock- och stötbelastningar.
GADUS S3 V220C 2
Högtemperaturfett för fordonsappliceringar Gadus S3 V220C 2 är ett litiumfett baserat på mineralolja innehållande antioxidanter, EP- och slitagehämmande samt korrosionsskyddande tillsatser. Fettet har en mycket bra mekanisk stabilitet, god rostskyddsförmåga och utomordentliga EP-egenskaper.
GADUS S2 V220 0
Högklassigt universalfett Shell Gadus S2 V220 0 är litiumfett baserade på mineralolja innehållande antioxidanter, EP- och slitagehämmande samt korrosionskyddande tillsatser. Fettet har en mycket bra mekanisk stabilitet, god rostskyddsförmåga och utomordentliga EP-egenskaper.

Shell Marin

NAUTILUS INBOARD 15W-40
Motorolja för 4-takts utom- och inombords diesel- och bensinmotorer Nautilus Premium Inboard är en multigrade mineralolja av högsta kvalitet som har utomordentligt hög prestanda i alla 4-takts diesel- och bensinmotorer. Den skyddar mot rost, slitage och avlagringar på kolv och i förbränningsrum.
NAUTILUS PREMIUM O. TC-W3
Motorolja för 2-takts utombordsmotorer Nautilus Premium Outboard TC-W3 är en mineraloljebaserad olja av högsta kvalitet. Skyddar alla 2-takts utombordsmotorer mot slitage, rost och kolvskärningar, ger inga avlagringar på kolv eller i förbränningsrum. Den ryker inte, hindrar avsättningar att fastna på tändstift och förebygger misständningar.

Smörjfett

Tillsatser

MC

Lantbruk